DUEL MASTERS FINLAND

MEGA MEET

1.-5. Heinäkuuta 2024


This page is intended for visitors from Finland. If you are coming from abroad, check: www.duelmasters.fi/megameet


Mega meet on normaalia mökkireissua suurempi ja pidempi tapahtuma, jota ollaan suunniteltu jo pidemmän aikaa. Tapahtuman keskiössä on eri turnaukset, joissa on luvassa hyviä palkintoja! Mukaan pyritään saamaan myös kansainvälisiä osallistujia.

Ja nyt se vihdoin toteutuu!

Tapahtumapaikkana toimii Aulangon Suuri Huvila, joka sijaitsee Hämeenlinnassa, vain 6 kilometrin päässä rautatieasemasta, osoitteessa: Aulangon-Heikkilän tie 168, 13900 Hämeenlinna.

Mukaan ilmoittautuminen on nyt auki, ja mukaan mahtuu 40 ensimmäisenä paikkansa varannutta. 

ILMOITTAUTUMAAN PÄÄSET PAINAMALLA TÄSTÄ

Tai osoitteessa www.duelmasters.fi/mmlomake

Osallistumismaksu on 80€, ja se sisältää majoituksen, turnausmaksut, sekä pientä purtavaa. 10€ lisämaksusta sinulle voidaan toimittaa petivaatteet tapahtumapaikan toimesta. 3€ lisämaksusta sinulle voidaan toimittaa pyyhe. Tällä kertaa osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä, mutta toivomme mahdollisimman monen liittyvän jo ihan toiminnan tukemista ajatellen. 

Ilmoittautumislomakkeen täytön jälkeen lähetämme sinulle vahvistusviestin sähköpostitse (teemme tämän manuaalisesti, ja yritämme tarkastaa uudet osallistujat päivittäin, joten odotathan rauhassa). Huom. vahvistusviesti lähetetään @duelmasters.fi -päätteisestä sähköpostiosoitteesta.
Vahvistusviestissä ilmoitamme sinulle olevan paikka varattuna, ja kysymme muutaman vapaaehtoisen lisäkysymyksen. Liitämme viestiin osallistumismaksun maksutiedot. Osallistumismaksu tulee maksaa kahden viikon sisällä vahvistusviestistä, tai muutoin menetät sinulle varatun paikan. Paikkavarauksesi on lopullinen, kun maksu on suoritettu. Maksu on sitova, eikä sitä voi perua myöhemmin, vaikket pääsisikään tapahtumaan. Saatamme sallia peruuntumiset, mikäli tapahtumapaikat ovat jo loppuneet, ja meillä on jonossa osallistujia odottamassa vapaata paikkaa.

Mikäli tapahtuma on jo täysi, lähetämme sinulle sähköpostitse viestin, jossa kerromme tapahtuman olevan jo täynnä. Voimme lisätä sinut jonoon, mikäli paikkoja tulee saataville. Saatamme saada yli 40 osallistumispaikkaa, mikäli tarve tulee. Tästä tiedotamme tarvittaessa myöhemmin.

Mikäli et pysty osallistumaan tapahtumaan koko ajalle, sallimme päivävierailut tapahtumassa. Voit ilmaiseksi vierailla yhtenä päivänä tapahtumapaikalla klo 10-22 välisenä aikana. Turnaukseen osallistumisesta veloitamme päivävierailta 15€ pääturnauksessa ja 10€ sivuturnauksessa (erillisiä turnausmaksuja ei peritä tavallisilta osallistujilta, jotka ovat jo maksaneet 80€ osallistumismaksun).

TURNAUKSET


Tapahtuman aikana järjestetään kolme eri turnausta, joissa kaikissa palkitaan TOP-3 pelaajaa, sekä luovimman pakan äänestyksen voittaja. Säännöt ja palkinnot näkyvät alla. Palkintopotit saattavat vielä nousta, mikäli saamme odotettua enemmän osallistujia.

Mikäli sinulla tulee mitään kysymyksiä liittyen formaatteihin, sääntöihin, korttimekaniikkoihin, toimintatapoihin tai mihinkään turnauksiin liittyvään, kannustamme sinua olemaan meihin yhteydessä jo hyvissä ajoin, jotta välttyisimme ylimääräisiltä ongelmilta turnausten aikana.

Mikäli turnausten aikana ilmenee ongelmatilanteita, varaamme oikeuden tuomaroida tilanteet parhaaksi katsomallamme tavalla - tapauskohtaisesti. Voimme mm. päättää, mitenkä jotkin epäselvät pelimekaniikat pelataan, antaa sinulle häviön ottelusta tai jopa pudottaa kokonaan turnauksesta, mikäli koemme sen olevan kokonaiskuvan kannalta reilua kyseisessä tilanteessa. Toivomme kuitenkin, että ongelmatilanteita ei tulisi ja kaikki voisivat nauttia turnauksista. Tästä syystä toivomme, että luette seuraavat ohjeet tarkasti ja olette meihin yhteydessä, mikäli herää mitään epävarmuuksia.

YLEISET TURNAUSTEN SÄÄNNÖT

Klikkaa tästä nähdäksesi turnausten tarkemmat säännöt ➘


(Lisää tietoja päivitetään sitä mukaan, kun niitä nousee esille.)

Proxyt ja feikit ovat kielletty.
Olemme tietoisia siitä, että osa osallistujista haluaisivat pelata proxyilla. Kävimme tarkemman keskustelun ja äänestyksen aiheesta. Tulimme siihen tulokseen, että proxyja ei sallita tällä kertaa. Tärkeimpänä syynä se, että turnaukset sujuisivat mahdollisimman ongelmitta.
Suosittelemme hankkimaan OCG versioita kalliimmista korteista. Esimerkiksi Discordissa voit kysellä, mitenkä japaninkielisiä kortteja voi tilata suoraan Japanista.


Hämäävät virhepainokset eivät ole sallittuja.
Olemme päättäneet, että emme salli hämäävien virhapainosten käyttöä turnauksissa. Hämäävillä tarkoitamme kortteja, joilla on virheellinen manahinta, voima, muita vääriä numeroita, symboleita, sivilisaatio, on merkittävästi miscut tai sisältää muutoin hämääviä visuaalisia elementtejä, jotka voivat johtaa siihen, että vastustaja erehtyisi pelin aikana.
Sallimme sellaisten virhepainosten käytön, jotka eivät ole hämääviä englantia (ainoastaan) puhuvan näkökulmasta. Ne kuitenkin toimivat samoin kuin niiden englanninkielinen oikea versio.

Esimerkkejä:
Saksalainen Apocalypse Vise virheellisesti sanoo, että saat tuhota haluamasi määrän vastustajan 8000 tai alle voimaisia olentoja. Mutta saksaa ymmärtämättömän näkökulmasta kortti näyttää täysin normaalilta. Tästä syystä saksankielinen Apocalypse Vise on sallittu, ja toimii kuten englanninkielinen versio.

Saksalainen Rumble Gate puolestaan virheellisesti antaa +2000 voimaa +1000 voiman sijaan. Tämä voi olla hämäävää, vaikka et saksaa osaisikaan, koska luku +2000 on silti kortista ymmärrettävissä. Tästä syystä saksankielinen Rumble Gate ei ole sallittu.


Merkittävästi vahingoittuneet tai muunnellut korit eivät ole sallittuja.
Mikäli kortti on merkittävästi taittunut, käyristynyt, puuttuu paloja, on teipattu, laminoitu, sisältää tarroja, merkittäviä kynänjälkiä, foili repsottaa pahasti tms, ei se ole sallittu. Kortin kunnon tulisi olla 'tarpeeksi hyvä', jotta se ei erotu muista pakan korteista. Ymmärrämme, että monet kortit ovat pelatussa tai jopa vahingoittuneessa kunnossa, tai että kiiltävät kortit käyristyvät helposti jne. Siksi emme halua olla liian tiukkoja kunnon suhteen. Haluamme kuitenkin, että turnaus on kaikille reilu, ja saatamme puuttua, mikäli huomattavan huonossa/muunnellussa kunnossa olevia kortteja havaitaan. Voit kysyä ennakkoon, onko jokin korteistasi tarpeeksi hyvässä kunnossa, mikäli yhtään epäilyttää.

Tässä esimerkkejä, joita ei sallittaisi kuntonsa puolesta turnauksissa:

Sleevejen tulee olla identtisiä.
Kaikkien pakassasi olevien sleevejen tulee olla identtisiä. Tarkoittaen kahta asiaa:
1) Sleevejen tulee olla keskenään saman tyylisiä ja samalta valmistajalta. Saman väristen, mutta eri valmistajien, sleevejen käyttö keskenään ei ole sallittua
2) Sleevejen tulee olla hyvässä kunnossa. Jos kortti erottuu muista pakan korteista sen takia, että sleeven kunto on heikko tai muutoin erottuu, se ei ole sallittua. Sinun täytyy joko korvata huonokuntoiset sleevet hyväkuntoisella, tai ostaa kokonaan uudet sleevet pakkaan. Tapahtumaan kannattaa ottaa mukaan vaihtosleevejä sen varalta, jos turnausten aikana sleeveihin tulee vahinkoa, ja niitä joutuu vaihtamaan.

Lisäksi on suositeltavaa, ettei sleeveistä näy ollenkaan läpi. Osa sleeveistä on sellaisia, että kortin takapuoli näkyy hieman sleeven läpi. Tämä voi koitua ongelmaksi, mikäli pakassa on kortteja, jotka ovat takapuolelta tunnistettavissa. Jos turnauksen aikana sleevejen läpi havaitaan minkäänlaisia jälkiä, voi se johtaa ottelun häviöön. Lisäksi sinun on vaihdettava merkittyjen korttien tilalle ei-tunnistettavat versiot tai koko pakan sleevet sellaisiksi, ettei niistä näe läpi.


Japaninkieliset ja muut ulkomaalaiset kortit ovat sallittu.
Turnauksissa saa käyttää minkä tahansa kielisiä kortteja, kunhan ne on julkaistu myös englanninkielisinä, ja ovat osa turnauksen formaattia. Ainoana poikkeuksena ovet koreankieliset (Duel Legend) sekä Kaijudo -kortit - ne eivät ole sallittu.

Mikäli pelaat muilla kuin englanninkielisillä korteilla, sinun on kerrottava vastustajalle, mitä kortti tekee, jos sinulta sitä kysytään.

Voit myös käyttää myöhempiä uudelleenpainoksia. Jos käytät uusintapainoksia, varmista, että kortti on oikeasti se, miksikä sitä luulet. Esimerkiksi japanilainen Slash Charger (スラッシュ・チャージャー) on hyvin samankaltainen, mutta täysin eri kortti, kuin englantilainen Slash Charger (ロスト・チャージャー). Tai kortit, jotka muistuttavat Aqua Hulcusta, mutta ovatkin oikeasti muunneltuja versioita Aqua Hulcuksesta. Vaikka näiden valvominen on haastavaa, emme salli niiden käyttöä.

Olemme antaneet erityisluvan seuraaville viidelle kortille. Alunperin ne julkaistiin hieman erilaisina japaninkielisinä, mutta muunnettiin englanninkielisessä julkaisussa. Niitä voi käyttää kuten niiden englanninkielisiä vastineita. Nämä viisi korttia eivät ole harhaanjohtavia sellaisille, jotka eivät ymmärrä japania, ja ovat siksi sallittuja. On olemassa muitakin kortteja, jotka olivat alunperin hieman erilaisia japaninkielisessä julkaisussa, mutta niitä emme ole sallineet niiden harhaanjohtavan luonteen takia (esim. erilainen manahinta tai voima).

Sallitut alkuperäisjulkaisut (toimivat kuten niiden englanninkielinen vastine):
Cyber Brain = Brain Serum (DM-01 27/110)
Deep Operation = Thought Probe (DM-02 22/55)
Wicked Soul Reincarnation = Intense Evil (DM-06 61/110)
Curse Totem = Cryptic Totem (DM-07 47/55)
Skeleton Vice = Cranium Clamp (DM-08 27/55)

Brain Serum TCG and OCG variantsThrought Probe TCG and OCG variantsIntense Evil TCG and OCG variantsCryptic Totem TCG and OCG variantsCranium Clamp TCG and OCG variants


Mikäli kiellettyjä kortteja käytetään turnauksessa
Mikäli ilmenee tilanne, jossa joku (tahallisesti tai tahattomasti) käyttää pakassaan kiellettyjä kortteja kesken turnauksen, pelaajan tulee vaihtaa kyseinen kortti sallittuun versioon. Mikäli kielletty kortti havaitaan kesken ottelun, vastustaja saa ottelusta voiton. Pelaajan tulee korvata kielletty kortti sallitulla versiolla ennen seuraavan ottelun alkua. Korttia ei saa vaihtaa miksikään muuksi kuin siksi, mikä sen on ollu tarkoitus olla alusta alkaen. Mikäli pelaaja ei saa korvattua korttia sallitulla versiolla seuraavan ottelun alkuun mennessä, tai mikäli kielletty kortti on formaatin ulkopuolelta, tuomarit lainaavat korttia vastaavan vanillaolennon, jota on käytettävä kielletyn kortin tilalla. Esimerkiksi jos kielletty kortti on 3 manan luontokortti, pyritään se korvaamaan 3 manan vanilla luonto-olennolla tai sitä lähimpänä saatavilla olevalla olennolla - tuomarit tekevät päätöksen. Monivärikortit korvataan yksivärisillä korteilla.

PÄÄTURNAUS

Pääturnauksessa on käytössä DMF-rajoitukset. Järjestämme vielä uuden rajoituskyselyn suomalaisten kesken kevään aikana. Rajoituksiin voi siis tulla pieniä muutoksia, mutta odotamme niiden pysyvän hyvin samankaltaisina. Ilmoitamme lopulliset rajoitukset tälle sivulle myöhemmin.

Palkinnot
1. sija: Custom playmat, English DM-10 booster pack and English Slash Charger promo card.
2. sija: Italian DM-06 booster pack and English Terror Pit promo card.
3. sija: French DM-01 booster pack and English Melnia, the Aqua Shadow promo card.
Luovin pakka: Italian DM-07 booster pack and English Photocide, Lord of the Wastes promo card.

(Huom. boosterit tulee avata palkintojenjakotilaisuudessa, mutta saat pitää kortit ja kääreen.)

RAJOITUKSETON TURNAUS

Yhtenä sivuturnauksista toimii rajoitukseton formaatti. Tämä tarkoittaa, että kaikki TCG kortit seteistä DM-01 - DM-12 + promot on sallittu - mukaanlukien Bombazar. Normaalit Duel Masters -säännöt pätevät (max 4 kappaletta samaa korttia yms.). Pakan koko on rajoitettu 100 korttiin.

Palkinnot
1. sija: Custom playmat, Italian DM-06 booster pack and Italian Ballom, Master of Death card.
2. sija: English DM-01 booster pack and Italian Alcadeias, Lord of Spirits card.
3. sija: Italian DM-02 booster pack and Italian Doboulgyser, Giant Rock Beast card.
Luovin pakka: Italian DM-04 booster pack and English Terradragon Anrist Vhal promo card.

(Huom. boosterit tulee avata palkintojenjakotilaisuudessa, mutta saat pitää kortit ja kääreen.)

DM-03 TURNAUS

Toisena sivuturnauksena on DM-03 formaatti. Tämä tarkoittaa, että kaikki TCG kortit seteistä DM-01, DM-02 ja DM-03 ovat sallittu. Armored Groblav on ainoa erikoispromo, jonka sallimme. Normaalit Duel Masters -säännöt pätevät (max 4 kappaletta samaa korttia yms.). Pakan koko on rajoitettu 100 korttiin.

Muut erikoispromot, kuten McDonald's promot tai Amnis, Holy Elemental (DM-03 logosta huolimatta) ovat promoja, jotka laskemme DM-04 settiin, eivätkä siksi ole sallittuja tässä formaatissa.

Huomioithan myös, että Aqua Guard on DM-04 setin kortti TCG:ssä, eikä myöskään ole sallittu tässä formaatissa.

Palkinnot
1. sija: Custom playmat, Italian DM-06 booster pack and English Dyno Mantis, the Mightspinner promo card.
2. sija: Italian Lethal Luminosity theme deck and English Armored Groblav promo card.
3. sija: Italian Deadly Decay theme deck and English Photocide, Lord of the Wastes promo card.
Luovin pakka: Chinese DMS-01 starter deck and English Amnis, Holy Elemental promo card.

(Huom. boosterit tulee avata palkintojenjakotilaisuudessa, mutta saat pitää kortit ja kääreen. Valmispakkoja ei tarvitse avata.)

SÄÄNNÖT


Koska nykyinen osallistujakuntamme koostuu pelkästään aikuisista, edellytämme osallistujilta vähintään 18 vuoden ikää. Tapahtumassa itsessään ei ole alaikäisille haitallista sisältöä, mutta emme pysty katsomaan alaikäisten perään tai ottamaan heistä vastuuta. Tällä myös tarjoamme muille osallistujille rennomman ilmapiirin.

Tapahtuma on muiden DMF:n tapahtumien tapaan hyvin kasuaali ja yhteisöllinen. Se järjestetään vapaaehtoisvoimin, eikä sillä tavoitella voittoa yhdistykselle. Täten toivomme osallistujilta omatoimisuutta perusasioissa, kuten paikkojen siistinä pitämisessä. Olemme järjestäneet tapahtumia hyvässä kaikille avoimessa hengessä, joten minkäänlaista asiatonta käytöstä tai häirintää emme hyväksy.

Suhtaudumme alkoholin käyttöön kaikissa tapahtumissamme seuraavasti:
"Tapahtumassa saa juoda kohtuudella mietoja saunajuomia. Luotamme siihen, että jokainen osaa käyttäytyä ja pitäytyä sovitussa. Tämä tapahtuma ei ole ryyppäämistä varten."

Yhdistys ei pysty ottamaan vastuuta vieraiden tavaroista, joten pidäthän itse huolen, että kaikki pysyy tallessa.

RUOKA


Lähtökohtaisesti jokainen tuo itse omat ruokansa.

Yhdistys kuitenkin tarjoaa jonkin verran perus aamu- sekä iltapalaa, kuten puuroa, leipää ja hedelmiä. Ilmoittautumisen yhteydessä voit ilmoittaa omat erityisruokavaliot, sekä toiveet, joita pyrimme toteuttamaan parhaamme mukaan.

Lounaan ja päivällisen osalta toivotaan ja ohjataan tekemään yhteistyötä. Esim. ruokatilauksiin monta osallistujaa tai ruokaa valmistaessa tehtäisiin isommalle porukalle samalla kertaa. Jokainen osallistuen tasavertaisesti kuluihin.

SAAPUMINEN


Tapahtuma järjestetään Aulangon Suuressa Huvilassa osoitteessa: Aulangon-Heikkilän tie 168, 13900 Hämeenlinna.

Paikalle on helppo saapua tulemalla Hämeenlinnaan esimerkiksi lähijunalla tai linja-autolla. Pyrimme järjestämään Hämeenlinnan keskustasta autokyytejä paikan päälle.

Mikäli itse saavut paikalle autolla, toivomme, että ottaisit kyytiin mahdollisimman paljon muita osallistujia, mikäli he ovat matkan varrella. Suosittelemme sopimaan bensakulujen tasavertaisesta jakamisesta kyydillä tulevien kesken.

Kyselemme kyytejä ja kyytitarpeita ilmoittautumislomakkeessa, jolloin voimme helpommin yhdistää tulijoita samoihin kyyteihin.

Suomen kartta

MAJOITUS


Osallistumismaksu sisältää majoituksen tapahtumapaikalla ma-pe välisinä öinä. Tapahtumapaikalta löytyy jonkinlainen makuupaikka jokaiselle. Suurimmalle osalle on oma sänky, mutta osa joutuu nukkumaan sohvalla tai parisängyssä. Sänkypaikkoja ei varata etukäteen, mutta ensimmäiseksi ilmoittautuneilla on ensisijainen oikeus omiin sänkypaikkoihin, mikäli he niin haluavat.

Lähtökohtaisesti jokainen tuo omat petivaatteet. Tapahtumapaikka  vuokraa petivaatteita 10€ lisämaksua vastaan. Mikäli haluat, että saat petivaatteet tapahtumapaikan toimeista, valitse kyseinen vaihtoehto ilmoittautumislomakkeessa, ja maksa 10€ lisämaksu osallistumismaksun yhteydessä. Petivaatteet on tilattava ennakkoon, eikä niitä enää saa liian lähellä tapahtumaa.

OHJELMA


Tapahtuman lopullinen ohjelma on vielä osittain auki, joten jos sinulla on ideoita tai toiveita, ole rohkeasti yhteydessä!

Alla on tämän hetkinen ohjelmasuunnitelma. Pidämme oikeudet tehdä muutoksia ohjelmaan. Saatamme mm. lisätä tai poistaa joitakin ohjelmanumeroita. Lopullinen ohjelma selviää lähempänä tapahtumaa.


MAANANTAI 1.7.
14.00 ->  Saapuminen
Paikalle saa alkaa saapumaan omaan tahtiin klo 14.00 alkaen.

14.00 - 18.00:  Tutustumista
Asettumista tiloihin ja toisiin tutustumista.

18.00 ->   Vaihtokauppoja
Ohjattua ohjelmaa vaihtopisteellä. Voit mm. jättää omia wantti-ilmoituksia pisteelle.

18.00 ->   Vapaata oleskelua
Pelailua, vaihtelua, pakkojen kasaamista, saunomista yms.TIISTAI 2.7.
12.00 - 13.30: Luento / Työpaja
Tähän on tarkoitus tulla ohjattua ohjelmaa, jonka sisältö on vielä auki.

13.30 - 15.00: Luento / Työpaja
Tähän on tarkoitus tulla ohjattua ohjelmaa, jonka sisältö on vielä auki.

16.00 - 21.00: DM-03 sivuturnaus
DM-03 sivuturnaus klo 16.00 alkaen. Katso säännöt ylempää. Loppumisajankohta riippuu pelien etenemisestä.
Luvassa palkinnot TOP-3:lle, sekä luovimman pakan äänestyksen voittajalle.

21.00 ->   Vapaata oleskelua
Pelailua, vaihtelua, pakkojen kasaamista, saunomista yms.KESKIVIIKKO 3.7.
12.00 - 13.30: Luento / Työpaja
Tähän on tarkoitus tulla ohjattua ohjelmaa, jonka sisältö on vielä auki.

13.30 - 15.00: Luento / Työpaja
Tähän on tarkoitus tulla ohjattua ohjelmaa, jonka sisältö on vielä auki.

16.00 - 21.00: Rajoitukseton sivuturnaus
Rajoitukseton sivuturnaus klo 16.00 alkaen. Katso säännöt ylempää. Loppumisajankohta riippuu pelien etenemisestä.
Luvassa palkinnot TOP-3:lle, sekä luovimman pakan äänestyksen voittajalle.

21.00 ->   Vapaata oleskelua
Pelailua, vaihtelua, pakkojen kasaamista, saunomista yms.TORSTAI 4.7.
12.00 - 15.00: Pääturnaus alkaa
Tapahtuman pääturnaus klo 12.00 alkaen. Käytössä on DMF:n sääntörajoitukset. Klo 15.00 pidetään tauko.
Luvassa palkinnot TOP-3:lle, sekä luovimman pakan äänestyksen voittajalle.

16.00 - 18.00: Pääturnaus jatkuu
Pääturnaus jatkuu klo 16.00 alkaen. Pelataan karsintapelit loppuun.

18.00 - 21.00: Pääturnauksen jatkopelit
Pääturnauksen semifinaali- ja finaalipelit pelataan klo 18.00 alkaen.

21.00 ->   Vapaata oleskelua
Pelailua, vaihtelua, pakkojen kasaamista, saunomista yms.PERJANTAI 5.7.
8.00 - 11.00: Tavaroiden pakkailua ja siivoilua
Omat tavarat tulee olla pakattuna klo 11.00 mennessä.

11.00 - 12.00: Loppusiivous
Siivotaan paikka lähtövalmiiksi. Kaikkien odotetaan tekevän oma osuutensa.

12.00: Tapahtuma päättyy.
Paikalta tulee poistua klo 12.00 mennessä.


KYSYMYKSIÄ?


Mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää tai haluat muutoin olla yhteydessä, tavoitat meidät parhaiten meidän Discord tai WhatsApp -kanavilta. Discordiin olemme lisänneet erillisen Mega Meet -osion. Meidän muut sosiaaliset mediat löydät täältä.

Pyrimme olemaan vielä erikseen yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin ensikertalaisiin tarkastaaksemme, että kyydit ja muut kuviot ovat kunnossa.

Alcadeias Lord of Spirits Schuka Duke of amnesia Ballom Master of Death DMF